So žlebovi potrebni pri majhni lopi za orodje

Načrt, da bom svoji ženi naredil lopo za orodje na vrtu, je bil, da bo ta velika 3×3 m, tako da bo lahko še kakšno stvar spravila noter, ne le orodja. Sprva je bil načrt le velikost in skromna lopa, kasneje pa so to lopo krasili še žlebovi, okno in lepa opeka. Saj veste, če že nekaj delate, delajte to pošteno, tako sem jaz to vzel.

Ker sem mojster za vse, sem skoraj vse naredil čisto sam, le žlebovi so bili tisti, ki pa nisem upal, ker sem vedel, da pri montaži žlebov potrebuješ malo več znanja, saj je še kako pomembna montaža in naklon, da vse le po deluje. Tako sem poklical mojstra, da so bili  pravilno montirani. Sem pa bil vesel, ker mi predlagal, da naj si kupim zbiralnik vode, on pa mi bo naredil tako, da bodo žlebovi montirani tako, da se bo voda iz strehe izlivala po žlebovih v zbiralnik vode.

Tako moja draga žena ni dobila samo lope za orodje, dobila je prelepo lopo in zbiralnik vode, ki ji še kako prav pride v poletnih mesecih, ko ni dlje časa dežja, da lahko zalije svoj vrt. Resnično je dobro, da so žlebovi pravilno montirani in da so dobre kvalitete, sprva sem hotel montirati slabe kvalitete žlebove, kajti lopa ne potrebuje dobrih, potem pa sem videl, da sem naredil prav, da so žlebovi dobri, kajti tako bodo mnogo let brezhibno delovali in zbiralnik vode bo vedno poln.

No, če sem se na začetku spraševal, če so žlebovi potrebni pri lopi za orodje, danes vem da so, če pa skombiniraš se tako, da zbiraš deževnico, pa si naredil še eno dobro stvar, sam sem mojster, vedno pa tudi dovolim, da mi ljudje svetujejo svoje ideje, kajti tako postajam še modrejši in boljši mojster, žlebovi pa še vseeno bodo slaba točka pri meni in jih raje prepustim mojstrom.